Orakel Bernard en de Andersdenkenden

Bernard Leenstra is niet alleen o.a. huisarts en tv-dokter maar ook iemand die weet hoe het zit. Hij is ook nog een ontzettend empathisch iemand. Zo maakt hij zich zorgen om andersdenkenden en wil hij hen behoeden voor allerlei gevaren. Een sympathiek en menslievend persoon. Vandaar dat ik even wat aandacht aan hem wil besteden. Ik kende hem al uit het nummer van Bonnie en Ron, maar nu wil ik hem dus even in het zonnetje zetten.


Sinds de coronacrisis is Dr. Bernard veel in beeld. Hij is een ridder voor het volk. Zo maakt hij zich sterk tegen desinformatie. Ik ben daar heel bij mee. Iedereen roept maar wat tegenwoordig, dus is het fijn als er mensen zijn die weten hoe het in elkaar steekt en ons kunnen behoeden voor het kwaad.

Bernard schrijft 5 dec 2022 het volgende op Linked In:

De post eindigt met: "De komende tijd zal ik informatie over desinformatie, andersdenkenden en alternatieve werkelijkheden blijven delen. ". "Vandaag. Dietrich Bonhoeffer en zijn theorie over domheid vs. intelligentie. Het filmpje is echt de moeite waard".  (Zie link onderaan deze blog).

Op  Volharden in het geloof dat opwarming van de aarde niet door de mens wordt veroorzaakt, dat het Coronavirus niet bestaat of anders onschuldig is en dat vaccins meer kwaad doen dan goed.

>> Wat doet Dr Bernard hier? Hij gooit klimaatontkenners op een hoop met virusontkenners en mensen die zich zorgen maken over de RNA vaccins. Want daar gaat het om. Het gaat niet om vaccins in het algemeen maar om de vaccins ingezet tegen Covid19 en hij stelt ook dat deze mensen dom zijn. Dit wordt door hem onderbouwd door Bonhoeffers theorie.

Vervolgens zal Bernard de volgende informatie met ons delen :

-informatie over desinformatie;
-informatie over andersdenkenden;
-informatie over alternatieve werkelijkheden

Wat fijn. Informatie over desinformatie is fijner dan desinformatie over desinformatie of desinformatie over informatie. Ik ben blij dat iemand dat nu eindelijk eens doet. Informatie over andersdenkenden is ook heel welkom. Wie zijn dat die andersdenkenden? En wat denken ze en hoe is het toch zo gekomen met deze mensen dat ze anders denken dan Bernard en de mensen in zijn bubbel?. Het gaat vast en zeker veel nieuwe inzichten opleveren. Wat ook fijn is, is dat er eindelijk informatie gedeeld gaat worden over alternatieve werkelijkheden. Deze zijn mij al lang een doorn in het oog.  Bernard stelt ook:

>>Dat mensen die geen vaccin nemen in een onwerkelijke realiteit  leven en dat dit zelfdestructief is


Ofwel mensen die vertrouwen op hun natuurlijke immuunsysteem, vertrouwen hebben in hun eigen lichaam en goed voor dit lichaam zorgen, bijvoorbeeld door gezond eten (het kan) en genoeg beweging, een goede nachtrust of mensen die al een infectie hadden doorgemaakt en daar net als 80% van de mensen amper tot niets van had gemerkt of wel ziek was geworden, maar er goed door heen gekomen waren zijn volgens Dr Bernard destructief.  Dat lijkt mij ook. Hoe kan  het dat je natuurlijk immuniteit zou kunnen werken tegen zo'n killervirus?

Er waren veel andersdenkenden onder wetenschappers en artsen die er een ander beeld op na houden dan dr Bernard. Deze mensen waren voor coronatijd nog respectabele mensen, leidden onderzoeksinstituten en vakgroepen maar raakten volledig van het padje af sinds Corona.

Ze zeiden dingen als:  natuurlijke immuniteit werkt breder en langer door dan immuniteit verkregen door een vaccin en virussen worden in de loop der tijd besmettelijker maar ook minder virulent. Ze zeiden dat de risicogroepen bekend waren: oudere mensen, met overgewicht of ander comorbiditeiten (95% van de mensen die helaas bezweken aan of met Covid). Deze mensen zeiden dat de overheden veel te ver gingen met lockdowns, dat deze niet werken en meer schade doen. Ze waarschuwden voor de gevolgen van vaccineren in een pandemie en vroegen zich af of dat wel goed zou gaan met een vaccin dat de transmissie niet stopt.

Er waren er bij die beweerden dat de vaccins het immuunsysteem beschadigden -hoe meer vaccins, hoe vatbaarder mensen zouden worden. Wat een raar verhaal. Is ook helemaal niet in de praktijk waar te nemen.

Er waren er bij die meldden dat Covid19 met name een ziekte was voor mensen die oud waren en gebrekkig en mensen met ziektes en dat gezonde mensen van dit virus niet veel te vrezen hadden. Wat een rare denkers. Het was en is super gevaarlijk voor iedereen. Dat zie je toch aan de cijfers?

Gelukkig is er dankzij de vaccins geen oversterfte meer. We zijn gered

In de middeleeuwen wist men wel raad met die andersdenkenden

 Marlies  Rattink 5 december 2022

Marlies is andersdenkende, maar denkt er serieus aan zich om te scholen tot normaaldenkende of algemeendenkende==================================================================================
Opmerking

Ik was wel geraakt door deze post. Ik vroeg me meteen af:  "Ben ik een andersdenkende?"

Ik ben iemand die zich niet schaart onder de klimaatontkenners. Wel denk ik dat de focus op alleen het C02-verhaal en dat daarmee onze energieproblemen en alle  andere problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen niet een goed idee is. Een virusontkenner ben ik ook niet, Wel ben ik wat meer gaan lezen over virussen en vraag ik me af of we als mensen wel precies weten wat virussen zijn en wat hun functie is in het geheel. Ik las over Pasteur en Bechamps en merkte dat de theorie van Bechamps mij meer aansprak, maar moet er nog wat meer over lezen. Dat het coronavirus onschuldig is denk  ik ook niet., maar aangezien ik nog twijfel heb of ik een virusontkenner ben of niet,  geef ik het virus nog het voordeel van de twijfel. Dat communiceert ook makkelijker. 99% van de mensen gelooft in virussen dus als ontkenner wordt het je niet makkelijk gemaakt.  Dus ja het coronavirus bestaat. Onschuldig? Nee, maar ook niet weer zo schuldig als men ons deed denken wat het is. Het pakt de ouderen en de zieken. Is dat aardig of leuk? Nee, maar er zijn ziektes die jonge mensen doe neervallen zoals De pest of Ebola. Denk ik dat vaccins meer kwaad doen dan goed? Ja. voor een deel van de populatie wel. Langzaamaan komt informatie hierover naar buiten

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het plaatje bovenaan verwijst simpelweg naar hoe men vroeger om ging met 'andersdenkenden'.

Ik maak me zorgen over deze tijd en stelligheden, waar zogenaamde wetenschappelijke feiten gepresenteerd worden als dogma's en er geen ruimte meer is voor kritiek, een open houding, nieuwsgierigheid naar de ander en discussie over wat waar is of niet waar. Wie heeft de waarheid in pacht? En waarom is er zoveel censuur?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bonhoeffer‘s Theory of Stupidity, waarnaar Bernard verwijst
https://www.youtube.com/watch?v=ww47bR86wSc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het nummer van Bonnie St Claire en Ron Brandsteder past hier helemaal.
Vandaar dat ik het u niet wil onthouden

https://youtu.be/7QEvU3n5axY