Gelukkig hebben we een krachtige onafhankelijke pers

You cannot choose the time you were born in but you can choose how to deal with it

Wie geen kennis heeft van het verleden, heeft geen toekomst.

De meeste mensen willen deugen
De directe aanleiding om dit stuk te schrijven is een post van Rutger Bregman op LinkedIn (3 januari 2023) Er is een beroemde foto uit 1936 van een Duitse havenarbeider die weigert om de Hitlergroet te brengen. "Wat zou jij doen"?, vraagt Bregman zich af. "Was je net zo dapper geweest, of was je meegegaan met de meute? We hopen het eerste, maar vrezen het laatste".

Gro
te woorden, een mooi verhaal. Zijn artikel gaat over activisme in het algemeen en is best aardig om te lezen, maar hij gebruikt uitgekauwde voorbeelden uit het verleden.

Rutger waar was je de afgelopen drie  jaar? Genoeg voorbeelden van mensen die NEE zeiden namelijk. Die hun arm niet uitstaken. Hier en in Nederland, gewoon onder je neus

Deze mensen zeiden NEE tegen de vreemde soms hilarische niet wetenschappelijk onderbouwde maatregelen. Ze zeiden NEE tegen een haastig op de markt gebracht medisch product. Ze zeiden NEE tegen een overheid die hen onrechtmatige vrijheidsbeperkingen oplegde en anderen die zich conformeerden privileges gaf. Maar deze mensen zijn allesbehalve helden. Nee het zijn als ik onze media mag geloven gekken, wappies, rechts extremisten, radicalen of fascisten. De ongevaccineerden? Daar wil je niet naast zitten (Max Pam), het zijn mensenhaters (Asha ten Broeke), je wil ze op een eiland zetten (Ab Osterhaus)Dus een betere vraag van Rutger was geweest:  "met de kennis van toen, waar was u afgelopen jaren toen een moeder het sportveld werd ontzegd om naar een voetbalwedstrijd van haar dochter te gaan kijken? Waar was u toen een meisje van negen jaar na de wedstrijd  niet in de kantine met haar vriendinnetje een chocolademelk mocht drinken? Waar was u toen ouders/verzorgers niet mee mochten het zwembad in om hun kinderen om te kleden en aan te moedigen? Waar was u toen vreedzame demonstranten keihard werden geslagen en mishandeld?  Waar was u toen mensen hun bejaarde ouders niet meer mochten bezoeken? Waar was u toen een man zijn vrouw waar hij zestig jaar mee getrouwd was niet meer mocht aanraken en achter glas haar leven uitzwaaide? Waar was u toen een ouder echtpaar na het wandelen in het bos niet even in een restaurant naar het toilet mocht?  Kwam u op voor de dame die zonder mondkapje een trein werd uitgezet? Wat zei u  toen Hugo de Jonge zei dat hij de ongevaccineerden wel wist te vinden -wij kennen hun postcodes, of dat hij artsen die ivermectine voorschreven op hun jasje wilde spugen? De lijst is lang, heel lang.

Waar was u? Wat deed u? Wat zei u? Wat schreef u?Misschien voelt u zich wat ongemakkelijk bij deze vragen, maar grotere kans is dat u nu boos wordt. Ho eens even de volksgezondheid was in gevaar, we konden niet anders. En hoe durf je deze mensen te vergelijken met mensen die tegen de Nazi's vochten?

Mijn uitleg op het eerste gedeelte over volksgezondheid zal ik hier nader toelichten. Het tweede gedeelte over de jaren 30 van de vorige eeuw vindt u onderaan deze blog bij de opmerkingen.

Dus het ging om volksgezondheid? Waarom ging het er dan niet over dat Covid19 voor jonge (onder de 70 jaar) gezonde mensen met een goede weerstand niet iets was om bang voor te zijn? Waarom pleitte de overheid niet voor gezonder leven en deelde ze niet gratis vitamine D en C uit? Waarom geen 0% BTW op groente en fruit? Waarom verbood de overheid het om te sporten? Waarom zorgde de overheid niet voor een gezonder binnenklimaat (o.a. ventilatie) met name in gebouwen waar kwetsbare mensen wonen?  Stress, eenzaamheid, angst, gebrek aan gezonde lucht, tekort aan vitamines, te weinig beweging. Zo even zes factoren die voor een slechtere gezondheid zorgen en dus de volksgezondheid niet ten goede komen.

De 1,5 m regel in beeld als je geen stuk gewaste handen mag schudden....Mijn conclusie is dan ook dat al deze maatregelen niets maar dan ook niets met volksgezondheid te maken hadden. Wel hadden ze te maken met angst. Angst van politici om het verkeerde te doen. Angst gecreëerd door een doorgedraaide media waardoor burgers smeekten om harde maatregelen. In plaats van rustig onze eigen in de tijd zorgvuldig opgestelde  protocollen te volgen waar onder andere Ira Helsloot voor pleitte grepen we naar nooit eerder ingezette lockdowns, . Waarom? Omdat de Chinezen dat deden. Sinds wanneer volgen wij wat China doet? We volgen de WHO adviezen, maar is de WHO wel onafhankelijk? Onafhankelijk bijvoorbeeld van de farmaceutische industrie (zie Mexicaanse griep).

En daar is het bruggetje voor het tweede gedeelte van mijn verhaal dat wellicht het bovenstaande kan verklaren. Kan het zijn dat we zijn blootgesteld aan propaganda?


De krachtige onafhankelijke media in crisistijd

Hoofdredacteur Pieter Klok van de Volkskrant meldde onlangs in zijn eigen krant:  ".(.).Eens te meer is gebleken dat je mensen bij afwezigheid van krachtige onafhankelijke media alles kunt laten geloven."....

Alles kunt laten geloven.......

Hij heeft het natuurlijk niet over Nederland. Ben je gek? Het gaat over China en Rusland. En het is hartstikke waar wat Pieter zegt.

Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen. Door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie wordt geprobeerd de publieke opinie te bespelen.

Zou het kunnen? Propaganda in Nederland? Hoe zou dat dan klinken? "Help, Iedereen gaat dood, besmettingen verdubbelingen van besmettingen, beelden van omvallende mensen, opgestapelde doodskisten, exponentieel,  alleen een vaccin kan ons redden, het is de schuld van de ongevaccineerden?".  En dan een jaar lang elke dag? Nee toch?

Waarom schreef de Volkskrant niet over de modellen van het RIVM die er zo enorm naast zaten dat plaatsvervangend schaamrood bij mij naar de kaken steeg toen Mark Rutte zei dat we de beste modelleurs ter wereld hebben. Ik leerde dat als een model niet overeen komt met de werkelijkheid, het model in de prullenbak kan of bijgesteld moet worden, Het is immers een leidraad en niet zelf leidend.  De Volkskrant schreef er niet over dat de achterliggende modellen niet  door derden mogen worden ingezien of dat de ruwe data niet vrijgegeven worden.


De Volkskrant maakt zich geen zorgen over al die oversterfte sinds de zomer van 2021, en zo'n beetje elke week in 2022. In coronatijd werden we er mee doodgegooid. "vier doden meer dan gisteren" en  "Al weer oversterfte". Maar nu? Wel nee Ruben van Gaalen(CBS)  schreef een blogje waarin hij er coronadoden van maakte en roept iets over uitgestelde zorg en voila we hoeven niet meer verder te onderzoeken. Case closed.

Bent u er eigenlijk wel van op de hoogte dat veel wetenschappers, artsen of anders deskundigen die zich kritisch uit lieten over de aanpak van deze crisis hun LinkedIN account verloren? Dat ze gevolgd werden op sociale media? Dat dit ook gebeurt en gebeurde met kritische burgers en journalisten?. Dat uit de twitterfiles blijkt dat  Amerikaanse hoogleraren en sommige journalisten niet vrij konden spreken? Want ik lees er niet over in uw krant. U weet dat er 'burgerjournalisten' zijn die een flink aantal wob verzoeken hebben gedaan en deze aan het doorspitten zijn? Waarom helpt u hen niet? Het lijkt er op dat het Ministerie van VWS zich bemoeide met de wetenschap en haar eigen burgers bespioneerde. Ik zou denken dat dat voorpagina nieuws zou zijn in een democratisch land dat pretendeert een rechtstaat te zijn en de grondrechten en mensenrechten hoog in het vaandel heeft staan.

In de VS vinden al meer dan een jaar lang openbare hoorzittingen plaats, over Fauci, 'Gain of function', de rol van de FDA en CDC, de WHO, maar ook over de veiligheid van de RNA vaccins. Ik lees er niets over in uw krant.

 Uw journalisten waren ook slordig. De begrippen besmettingen, besmettelijken en mensen met een positieve PCR test,  werden zo maar door elkaar gehaald  Ze vergaten te vermelden dat er een groot wezenlijk verschil is tussen ziek/dood aan of met  Covid. Landen waar de crisis gemakkelijk voorbij ging werden buiten beschouwing gelaten. Zoals India. En ach Afrika bleef grotendeels ongeschonden. Ze vroegen zich niet af waarom dat was. Uw journalisten misten blijkbaar ook de informatie uit de VS, waar veel staten andere maatregelen hadden en dat vanaf maart 2021 sommige staten alle maatregelen al hadden opgeheven en dat niet iedereen dood ging. Opmerkelijk. De VS als super petrischaal.  Ze schreven wel over het wonder van Portugal toen dankzij  de hoge vaccinatiegraad corona weg was, maar vergaten te melden dat het daar een paar maanden later weer welig tierde. Ongevaccineerden die en masse al die ziekenhuisbedden bezetten? Uw reporters waren er bij. Toen het andersom was zwegen ze. Dat er zo iets bestaat als natuurlijke immuniteit en de kracht er van, daar hebben uw journalisten nog nooit van gehoord.

Er is een hele grote discussie gaande wereldwijd over de veiligheid van de nieuwe mRNA vaccins. We lezen er niets over in uw krant. Dat Pfizer probeerde haar onderzoekresultaten 55 jaar achter te houden, dat er gerenommeerde medici en deskundigen waarschuwen voor de massale inzet van deze techniek en oproepen tot een stop om eerst alles eens goed te onderzoeken. We lezen er niet over. Waarom niet?


Hoe kunnen mensen een gedegen mening vormen? Als een groot deel van de meningen,  feiten en opiniestukken hen niet bereiken? Als jullie je werk niet doen meneer Klok en meneer Bregman?   Het is voor mij klip en klaar dat u propaganda verspreidde, maar ik geef u het voordeel van de twijfel. Zou het kunnen dat u zelf in iemands propaganda bent getrapt? Een andere optie is dat u aan zelfcensuur deed. Maar dat kan niet waar zijn toch?. Is er nog een andere mogelijkheid? Slordigheid, desinteresse?

U heeft nog een kans  U kunt laten zien dat u een sterke onafhankelijke partij bent.

Onze overheid heeft een wet in voorbereiding waarin alle niet geëvalueerde maatregelen, waarvan de werkzaamheid zeer dubieus is, eventueel weer ingezet kunnen worden. Ook het CTB waarvan is aangetoond dat het niet werkt tegen verspreiding of indamming van het virus. Aan de bak dus Volkskrant, Correspondent, en andere media. We zijn hier nog niet mee klaar. De chinezen reizen al weer de wereld over, geïnfecteerd en wel.

En als u toch bezig bent

WHO, Big Pharma, Bill Gates. Een simpel Follow the money scenario.

En hoe zit het nu werkelijk met het WEF? En de banden met Xi JinPing? En hoe democratisch of corrupt is de EU? Hoezo kocht Ursula von der Leyen zo'n beetje op eigen houtje 4,2 miljard vaccins voor een Europese bevolking van 450 miljoen mensen? Een simpele rekensom leert mij dat dat ongeveer 10 vaccins per persoon zijn. Waarom? Mogen we de contracten ook inzien?  Ik neem aan dat uw krant deze al heeft opgevraagd en als u ze zwart gelakt terugkrijgt u flink wat stennis gaat schoppen

En doe gelijk de 5 miljard van Hugo

Met de kennis van nu? Wat zou u doen als journalist?


Marlies Rattink 4 januari 2023

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opmerkingen en referenties

Waarom signalen uit de jaren 30 zo belangrijk zijn.
"Wat zou u doen?", vraagt Bregman. Hij maakt hier een klassieke fout. Immers in 1936 was de oorlog nog niet begonnen en had de holocaust nog niet plaats gevonden. Het begon met propaganda. Het begon met groepen mensen te stigmatiseren en buiten te sluiten,. Maar men had nog niet de kennis van nu en geen idee van de de gevolgen van het meewerken hieraan. " Voor Joden verboden". Wat deed de goede burgerij in Nederland? Men ging gerust naar de bioscoop, of het zwembad of het café. Ook al hing dat bordje op de deur.  Mensen die waarschuwden voor het opkomend fascisme in Nederland, zoals bijvoorbeeld A den Doolaard die door zijn mede collega's journalisten werd uitgelachen. Hij ontkwam net op tijd en vluchtte vlak nadat Nederland werd binnengevallen naar Frankrijk en werkte in Engeland voor radio Oranje.  Ach ja. die geschiedenis.  Zo belangrijk want we kunnen er van leren.

opmerking toegevoegd 5 januari.  Er is iemand boos omdat ik een vergelijking maak met mensen die vervolgd werden. Schande. Ik moet mij schamen. Ik zal proberen toe te lichten waarom deze vergelijking wel belangrijk is. Juist uit respect voor al die mensen die vervolgd werden. We moeten hier een laag boven gaan zitten. Het gaat er om dat ongevaccineerde mensen en mensen zonder QR-code anders werden behandeld. Ofwel deze mensen werden gediscrimineerd en,  buitengesloten,  maar ook als slechte egoïstisch mensen weggezet.  Mensen hebben zelfs hun werk verloren. Werden verstoten door familie en vrienden en zijn ontzettend onder druk gezet . En toch zeiden ze nee. Waarom is hen niet gevraagd waarom ze dat deden? Het oordeel lag al klaar. Schuldig door media. Ze waren slecht, dom, slecht geïnformeerd. Waar begint het? Als je vindt dat je een goede reden hebt,  dan is het wel geoorloofd mensen zo te behandelen?  Een glijdende schaal. Er waren namelijk mensen die door propaganda dachten dat Joden ziektes verspreidden. Een goed reden dus om ze als onmensen te zien.  Heel gevaarlijk en dus belangrijk om dit soort propaganda te weren en een normaal volwassen debat te voeren. Maar dan moet er ook geluisterd worden naar de beweegredenen van de ongevaccineerden en met hen gesproken worden en niet over hen, hen niet weg te zetten als het schuim der aarde, waar je lekker op mag los gaan.
Maar Marlies.... Jij had een keuze, iemand met een Joodse komaf had geen keuze. Dat klopt, geen speld tussen te krijgen. Maar dat is nog geen reden om mij dan als onmens weg te zetten en mij slecht te behandelen?  Ik heb goede redenen. Verder neem ik mijn verantwoordelijkheid wel en zorg ik goed voor mezelf. Mocht ik ziek worden dan blijf ik thuis. Gevaccineerden horen beschermd te zijn tegen de ziekte waar tegen ze gevaccineerd zijn en hebben van mij dan ook niets te vrezen.

Artikel 1 van de Grondwet. Dáár gaat het over.


Rutger Bregman
https://decorrespondent.nl/14047/aan-alle-wereldverbeteraars-van-nu-idealen-zijn-mooi-resultaten-nog-beter/540036915-952c0cc2

Pieter klok, Polarisatie gedijt verder vooral bij bestuurlijke verlamming
https://archive.vn/C8bwe#selection-593.226-593.346

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jona Walk is arts en internist in opleiding Radboud ziekenhuis Nijmegen. Zij is betrokken bij de vierde golf.  Vanaf het begin is zij zeer kritisch geweest over de overheidsaanpak en hoe de mensen die er voor kozen zich niet te laten vaccineren worden weggezet (Zie ook mijn blogje de people vs trudeau)

Karol Sikora. Zijn wikipediaprofiel is nog aardig ongeschonden uit de strijd gekomen. Zo is hij op wikipedia nog steeds  een Britse arts die gespecialiseerd is in oncologie en die wordt beschreven als een toonaangevende wereldautoriteit op het gebied van kanker. Anders had het geen zin gehad om zijn naam hier te vermelden (zie mijn blogje "we vragen het Wiki")

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over de IFR - John Ioannidis

The WHO declared a pandemic on March 11th, 2020.
See the image here, a WEEK later they were trialling the mRNA tech.
Jan 1st, 2023 the Science Direct study shows the infection fatality rate is similar to a seasonal flu and nothing like the 3.4% originally broadcast. Science Direct link here.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S001393512201982X

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eline van den Broek Altenburg

Onderzoeker Eline van den Broek Altenburg gaat naar de rechter om dat haar essentiële data worden onthouden voor haar onderzoek naar oversterfte in 2020 en 2021 (dus nog niet 2022) en kanker.

https://www.mariannezwagerman.nl/eline-van-den-broek-juridische-procedure-om-oversterfte-data-in-handen-te-krijgen-nieuws/