De rode pil

Wat doe jij? Kies je de blauwe of de rode pil? De blauwe pil betekent dat je onwetend blijft, het blijft zoals het is. Het voelt veilig, je blijft in je comfortzone en bent eigenlijk een soort struisvogel die zijn kop in het zand steekt.

Door de rode pil te nemen moet je aan de bak. Je kan niet meer werkeloos toezien. Je krijgt een ander wereldbeeld. Je gaat 'down the rabbithole'. Niet prettig, maar -naar mijn mening- wel noodzakelijk

Kijk deze voordracht van Ernst Wolff.

Ja het gaat over de financiële crisis van 2007-2008, ja het gaat over negatieve rente, over geld bijdrukken, over het digitaliseren van geld. Ja het gaat over de Great Reset en over deze pandemie die gebruikt wordt om er een andere agenda door heen te drukken ("a small window of opportunity"). Lees Klaus Schwabs boek: Covid the Great Reset ("you will own nothing and will be happy"). Informeer je zelf en informeer anderen.

Misschien kan je het je niet voorstellen. Dat zo'n machtsblok zou bestaan en dat deze mensen niet het beste met ons en met jou voor hebben. Lees dan de geschiedenis er zijn voorbeelden genoeg. Wij zijn de mensen, wij zijn het volk, wij leven ons leven. In de ogen van deze elite zijn wij het gepeupel, dom volk. Zij staan boven ons. Gebruiken ons. Als kanonnenvlees, als slaven, inwisselbaar, vervangbaar, grotendeels misbaar. .... Bedenk wat je zelf allemaal hebt waargenomen afgelopen jaar, wat je vreemd vond, wat je nu vreemd vindt. En werk mee om de waarheid boven tafel te krijgen en te zorgen dat de wereldmacht niet in handen komt van een kleine technocratische elite. Dat je leven niet aan een infuus hangt en er ergens een algoritme is dat bepaalt of je wel of niet met de trein mag reizen of je familie kan bezoeken. En dat je nergens meer terecht kan om je gelijk te halen. Immers het systeem is onfeilbaar. Zie de toeslagenaffaire en kijk naar China.

Ernst Wolff legt het heel duidelijk uit wat er afgelopen 18 maanden is gebeurd.

Zorg dat ze deze macht niet krijgen. Verenig je. Wees menselijk. Ga niet mee in geweld, maar verzet je met liefde en respect (naar Frank Ruesinks liefdevol rebelleren) en bouw aan je eigen netwerken. Informeer anderen, spreek je uit  Zorg dat je zo min mogelijk afhankelijk bent van dit geldsysteem. In ieder geval voor je basisbehoeften.

Het goede nieuws is: we gaan dit winnen. Maar dan moeten we wel opstaan. Het zal niet over een nacht ijs gaan, maar samen komen we er wel.

Marlies Rattink, 31 augustus 2021

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ernst Wolff (Prof. Dr.) teaches philosophy at the University of Pretoria (South Africa) and is Fellow of the Institute for Advanced Study in the Humanities at Essen (Germany). His research covers hermeneutics, social and political philosophy and the philosophy of technology

https://www.bitchute.com/video/VqkJ0KCpBkp5/


Een paar opmerkelijkheden:

Inflatie
Er is een enorme inflatie. De prijzen van grondstoffen, boodschappen, huizen, containers zijn enorm gestegen in 2021.Tegelijkertijd roepen de economen van FD dat we een meevaller hebben van 34 miljard. Dus extra staatsschuld (ons belastinggeld) is een meevaller en kunnen we gewoon weer uitgeven? 

Spaargeld
Wie herinnert zich nog de tijd dat sparen loonde? Dat je een leuke rente kreeg op je spaargeld? Het heette niet voor niets rentenieren. Nu is deze 0 en gaat wellicht negatief worden.
https://www.consumentenbond.nl/sparen/negatieve-spaarrente

Corona toegangspas

Hoewel is gebleken dat gevaccineerden nog even besmettelijk kunnen zijn als ongevaccineerden mogen zij zonder negatieve test wel naar binnen in veel gelegenheden. Opmerkelijke uitspraak van Hugo de Jonge: Op de vraag of hij het OMT heeft gevraagd of gevaccineerden zich niet ook zouden moeten laten testen voor toegang antwoordde hij op de laatste persconferentie dat „je dit eigenlijk zou moeten doen”. Maar ook dat dit „de aantrekkelijkheid om je te laten vaccineren” zou verminderen. Ofwel we hebben hier van doen met een gevaarlijke ziekte, die meldingsplichtig is en nemen dan dit risico? https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

De rol van de WHO -natuurlijke immuniteit vs immuniteit door vaccinatie
Heeft de WHO ons in deze pandemie gerommeld? Lees ook dossier Mexicaanse griep van onderzoeksjournalist Daan de Wit. Er is een bijzondere parallel met deze tijd. Of kijk de uitzending van Andere Tijden hier over.
https://brownstone.org/articles/the-world-health-organization-oversold-the-vaccine-and-deprecated-natural-immunity/

https://tvblik.nl/andere-tijden/mexicaanse-griep-van-pandemie-tot-griepje

Lees ook wat deze Harvard professsor hier over heeft te zeggen. Martin Kulldorf Professor Harvard Medical School. Disease surveillance methods. Infectious disease outbreaks. Vaccine safety. Free SaTScan, TreeScan and RSequential software.
A Death Blow to Vaccine Passports? "Vaccine passports are morally dubious for many reasons, not the least of which is that freedom of movement is a basic human right. However, vaccine passports become even more senseless in light of the new findings out of Israel and revelations from the CDC."

https://fee.org/articles/harvard-epidemiologist-says-the-case-for-covid-vaccine-passports-was-just-demolished/?