De avondklok tegen het licht gehouden

Beste mensen  van Groen Links, D66, SP, VVD, PvdA, CDA en Christenunie
 
U stemde voor een avondklok.  Waarom? Omdat u het verhaal van de heer Kuipers geloofde? Dan bent u bang gemaakt. En angst is een slechte raadgever.

Informeer uzelf. Niet alles is wat het lijkt. Hoe kan het dat ik als burger wel op de hoogte ben en u als politicus niet? Of bent u wel op de hoogte, maar heeft u andere redenen een avondklok in te willen voeren? Of mag ik van u weten wat de beweegreden is deze maatregel in te voeren?


Kunt u aantonen dat door het invoeren van deze maatregel het belang van de volksgezondheid is gediend? Ofwel dat de maatregel substantieel zal bijdragen aan het doel waarvoor die wordt ingezet? Het is namelijk weer een regel die onze grondrechten aantast.


-De grafiek die de heer Kuipers over het aantal IC-bedden, liet zien,  was ondeugdelijk. Maurice de Hond en zijn team laten dit zien. Je hoeft geen 10 voor wiskunde te hebben om dit te begrijpen. In een eerder verhaal van hem over de R-waarde liet hij ook blijken dat de berekening niet klopte 
Kijkt u het zelf maar na. Maurice legt het uit in eenvoudige bewoordingen, voor iedereen goed te volgen.
-De onderzoeken naar het effect van de Franse avondklok die van Dissel aanhaalde? Zet daar eens iemand op om dit goed te checken.Want ik ben heel benieuwd naar deze onderzoeken en zou ze graag willen inzien.
-Britse wetenschappers en artsen melden dat de Britse variant minder dodelijk lijkt te zijn dan men dacht en bekritiseren de uitspraken van Johnson hier over. Marcel Levi noemt de Nederlandse reactie hierop zelfs 'paniekvoetbal'.
-En luister ook naar anderen zoals Ron Fouchier, hoogleraar moleculaire virologie aan het Erasmus MC in Rotterdam. ,,Dat een variant de overhand krijgt, wil niet zeggen dat ze ook besmettelijker is.”. Maar het bewijs dat daarvoor geleverd wordt, is wat mij betreft niet overtuigend”, zegt Fouchier. ,,Daarin ben ik niet de enige hoor, er zijn meer virologen die er zo over denken. Het is denk ik goed om te laten zien dat er ook onzekerheden bestaan over de Britse variant".

18 januari 2021 publiceert Nature een onderzoek dat laat zien dat ons immuunsysteem beter kan omgaan met mutaties en een doorgemaakte infectie met Sars-cov2 onthoudt.

De avondklok is een buitenproportionele maatregel, die niet past in een open democratische samenleving.


Vindt u het vreemd dat er rellen uitbreken? En gaat u die dan met harde hand tegen houden? Politiek moet verbinden niet polariseren en repressie uitoefenen.
Ik als simpele burger kon al voorspellen dat dit zou gaan gebeuren. Hoe meer regels, hoe meer geweld de politie gaat gebruiken, hoe meer geweld er terug komt. Zo werkt dat. Dat is niet nieuw.

Of denkt u dat u met een repressieve politiestaat kan bereiken wat tot uw hoogste doel is geworden: de volksgezondheid beschermen? Het is mij op dit moment niet helemaal duidelijk meer wat u onder volksgezondheid verstaat. Misschien dat u het mij kan laten zien, want ik zie na 10 maanden maatregelen niet echt een gezondere bevolking. Sterker nog ik vang signalen op dat het op alle vlakken slechter gaat met veel mensen.
 
De relschoppers daar gelaten, maar de politie treedt ook  keihard op tegen zeer vreedzame demonstranten. Moet ik u wijzen op de internationale verdragen en richtlijnen?
 
Vindt u het prima dat onze burgerrechten worden geschonden? Vindt u het prima dat een meisje in Amsterdam door een waterkanon onderuit wordt geblazen en dat een 71 jarige man tot bloedens toe wordt geslagen door een ME-er te paard? Werkelijk? Vindt u dat in orde? Of gaat u hier vragen over stellen?

Dit zegt Amnesty International hier over."Helaas gebruikt de politie vaak buitensporig geweld om betogers in te tomen. Wat mag de politie wel en wat niet? Amnesty formuleerde zes basisregels waar de politie zich bij demonstraties aan moet houden."
 
De regels zijn gebaseerd op twee richtlijnen van de Verenigde Naties: de Code of Conduct for Law Enforcement Officials en de Basic Principles on the Use of Force and Firearms by Law Enforcement Officials.
 
1. De politie moet vreedzame demonstraties faciliteren
2. De politie moet vreedzame demonstraties beschermen
3. De politie moet de-escalerend optreden
4. De politie mag alleen worden ingezet voor wettige doeleinden
5.De politie moet de gezondheid van demonstranten beschermen
6. De politie moet verantwoording afleggen over haar optreden

Beste mensen ga het juiste doen. Dit is niet de weg die we in moeten slaan. Verre van. Ga het debat nu eens aan. Houd de maatregelen eens allemaal tegen het licht en ga eens nadenken over de mogelijke scenario's om hier met elkaar uit te komen en weer een samenleving te gaan vormen waarin onze grondrechten centraal staan en een open debat mogelijk is. Zorg dat de WOB -die hebben we toch niet voor niets - van het slot gaat, zodat  iedereen kan zien waarop de regering deze besluiten neemt. Op welke bevindingen, aannames, onderzoeken, adviezen?

Vanaf april heeft de regering maar 1 scenario voor ogen gehad: en dat is dat een vaccin ons hier uit moet halen en dat we tot die tijd in een nieuw normaal komen. In mijn ogen een heel beperkte visie en plan. Het lukt niet om breder te kijken. De maatregelen pakken desastreus uit voor grote groepen in de samenleving. Het nieuwe normaal wordt steeds repressiever, en onleefbaarder. De vaccins laten op zich wachten en het is ook nog de vraag of deze gaan doen wat u hoopt dat ze gaan doen. Heeft u een alternatief plan klaar liggen?

Ik hoop het van harte....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De foto hierboven is gemaakt door Remco Koers op 17 januari 2021 op het museumplein. Hier was een groep mensen bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen de maatregelen die onze overheid ons oplegt. De demonstratie was niet toegestaan.  "Maar",  meldde burgemeester Halsema eerder dit jaar , "dat hoeft ook niet". Zij zegt: "demonstreren is een grondrecht". De politie besluit op een gegeven moment het plein schoon te vegen. Arie Paap, de man op de foto is een 71-jarige man. Hij is ongewapend en probeert hier weg te komen. Toch wordt hij tot bloedens toe geslagen, valt en wordt daana nog eens geslagen. Afgelopen zondag 24 januari spuit de ME met een waterkanon een meisje omver. Zij is ongewapend en probeert rustig haar weg te vinden. Zij slaat tegen een betonnen muur en is gewond aan haar hoofd.

Het meisje blijkt een schedelbreuk te hebben en krijgt 18 hechtingen. Ook Arie Paap moet behandeld worden in het ziekenhuis.
https://www.ad.nl/dossier-rellen-avondklok/denisa-kreeg-een-voltreffer-van-het-waterkanon-schedelbreuk-en-18-hechtingen~ab5a4afe/?fbclid=IwAR2DcJsGjl6t25vdcq6MH1pJqKKD3YEtEOvUvV5z9BHKlUx3JvZDkCqhJ9o

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maurice de Hond is data-analist. Hij heeft een team van Beta-mensen (statistici, wiskundigen) die met hem meekijken en meerekenen. Zijn blog is een bron van informatie.

De grafiek van Ernst Kuiper nogmaals.
https://www.maurice.nl/2021/01/22/nogmaals-de-bijzondere-grafiek-van-ernst-kuipers/

Verkeerde cijfers en de avondklok
https://www.maurice.nl/2021/01/24/hoe-we-met-spookverhalen-en-verkeerde-cijfers-een-avondklok-in-gemanipuleerd-zijn/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoogleraar Virologie over bewijs invoering avondklok
https://www.gelderlander.nl/binnenland/hoogleraar-virologie-bewijs-voor-invoering-avondklok-is-niet-overtuigend~a6d7878e/?fbclid=IwAR16unKwZ08Vus3IMkJCcxRj7vHdrHOmc1xd0JPuITUjggvgmMwTv272yhM

Nature meldt dat we beter bestand blijken tegen mutaties, omdat ons immuunsysteem een eerder doorgemaakte infectie goed onthoudt.
https://www.nature.com/articles/s41586-021-03207-w?utm_medium=affiliate&utm_source=commission_junction&utm_campaign=3_nsn6445_deeplink_PID7988268&utm_content=deeplink

Jacco Wallinga in het AD.
https://www.ad.nl/binnenland/rivm-rekenmeester-we-gaan-uit-van-het-slechtste-scenario~a6bbf740/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amnesty International
https://www.amnesty.nl/actueel/politie-demonstraties?fbclid=IwAR2mTJWNEPR4TxVMj4PUY4IlpVnIFj3of9R5pTtyC04FeEqS_m0e6iQStIg